29 november 2023

Armoede – hulp is dichtbij

Wat doet dit met mensen en hoe kunnen we helpen! Mogen we helpen?

De feestdagen staan weer voor de deur. Ook de temperatuur gaat weer verder omlaag. De verwarming is weer aan. Helaas echter niet voor iedereen. Voor sommige mensen is die dure energie niet op te brengen! De boodschappen zijn ook al zoveel duurder geworden. Dit is juist geen feestelijke periode?

Het is van belang dat senioren actief blijven en onder de mensen blijven komen. Bewegen, gezonde voeding, gezelligheid en positief contact met anderen heeE veel invloed op ons “gezond” voelen en ons geluk. We voelen ons dan niet of minder alleen, we kunnen weer eens lachen en onze verhalen delen.

De Gemeente Vught en ook wij als BSV hebben regelingen waarbij we u kunnen helpen als u het financieel moeilijk heeft.
Als BSV bieden we u verschillende actviteiten waar u aan kunt deelnemen. Dat kunt u allemaal lezen in onze maandelijkse Nieuwsbrief en ons nieuwe programmaboekje ‘24/’25 wat u recent ontvangen heeft.

Geld mag geen reden zijn dat u niet naar ons komt en gezellig gaat meedoen!
Als u het daarnaast ook eng of te lastig vindt om een 1e keer alleen naar een actviteit te gaan, dan kunt u ook iemand meenemen.
Een buurman/buurvrouw/vriendin/dochter etc. om even te kijken hoe het eraan toe gaat maakt de 1e stap vaak veel gemakkelijker.
Als u een keuze gemaakt heeft waar u dan naar toe wilt, dan kunt u contact opnemen met

Joke Lexmond tel:06-49-03-81-73 .

Zij zorgt dan dat u gezellig ontvangen wordt in“OnsHome”bij die activiteit van keuze. Doen!

Wat betreft de financiën: De Gemeente heeft 2 regelingen waar gebruik gemaakt van kan worden, de meedoenregeling of het volwassenfonds. Daarnaast hebben wij als BSV een Sociaal Fonds wat we in het leven hebben geroepen om mensen te helpen, zodat men toch kan deelnemen aan die acBviteit naar keuze.
Wij regelen dan de financiën voor u, daar staat u niet alleen voor. U hoeft alleen maar contact op te nemen met

Miny Reefman tel:06-53-17-19-78 of per mail minyreefman@kpnmail.nl

Als u liever een brief schrijft, richt u dit ook aan Miny p.a. “Ons Home” Esschestraat 18 A, 5262 BD Vught. Vergeet niet uw naam adres en telefoonnummer te vermelden. Wij zetten voor u de gewenste vertrouwelijke stappen.

Zorg goed voor uzelf en maak gebruik van die extra financiële regelingen die er in het leven zijn geroepen om u wat meer mogelijkheden te geven het leven wat plezieriger en minder alleen door te komen!