26 januari 2024

Dagtocht 5-3-’24

Stamppotten en muzikale bingo

Tijdens de halve dagtocht van 5 maart rijden we naar restaurant “de Gouden Leeuw” in Terheijden waar we dit leuke spel gaan spelen. De heenweg gaat, deels, via een leuke route naar Terheijden, waar we in de middag worden ontvangen. Na de aankomst beginnen we met koffie en cake en daarna de muzikale bingo waarbij iedereen mee kan doen en dus ook kans kan maken op leuke prijsjes.            Deze gezellige middag vol muziek sluiten we dan af met een heerlijke winterse stamppottenmaaltijd, waarbij het u aan niets zal ontbreken.                                                                                                                         Na het eten stappen we weer in de touringcar om terug te rijden naar uw opstappunt.                       Vertrek       12.45 uur                                                                                                                                               Retour c.a. 17.00 uur

Hieronder nog enige uitleg wat een muzikale bingo precies is!

Wat is een muziekbingo?

Een muziekbingo is een variatie op de traditionele bingo, maar in plaats van nummers te trekken, worden er liedjes afgespeeld. Deelnemers krijgen een bingokaart met titels van liedjes in plaats van getallen. Wanneer een liedje wordt afgespeeld dat op hun kaart staat, markeren ze het overeenkomstige vakje. Het doel is om als eerste een rij of patroon op hun kaart te voltooien en “Bingo!” te roepen.

Een muziekbingo kan worden aangepast aan verschillende thema’s of genres, zoals 80’s hits, kerstliedjes of rockmuziek. Het is een leuke activiteit voor feestjes en bijeenkomsten waar mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samenkomen en genieten van muziek.

Hoeveel liedjes bij muziekbingo?

Het aantal liedjes dat wordt gebruikt bij een muziekbingo kan variëren, afhankelijk van de organisator en het evenement. Over het algemeen worden er tussen de 20 en 30 liedjes gespeeld tijdens een muziekbingo voordat er iemand een bingo heeft. Onze muziekbingo’s bestaan uit 48 liedjes in het geval van een kleine muziekbingo (4×4 kaart – oftewel 16 liedjes per bingokaart). Een grote muziekbingo bestaat uit 75 liedjes (5×5 kaart – oftewel 25 liedjes per bingokaart). Dit geeft de deelnemers genoeg kansen om hun kaarten te vullen en tegelijkertijd zorgt het voor een uitdaging om als eerste “Bingo!” te roepen. Het is belangrijk dat de liedjes die worden gekozen bekend zijn bij het publiek, dus die dag ook bij ons! Wij kunnen gezellig meezingen en genieten van de muziek terwijl we spelen.