21 mei 2024

Meld je aan voor de dementiebril

De Dementiebril helpt je om dementie te begrijpen

Voor een klein kwartier ben jij die persoon met dementie.

Want met de Dementiebril ervaar je zelf waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen. En hoe de omgeving op ze reageert. Je ziet en voelt wat iemand met dementie iedere dag meemaakt. En je zult merken hoeveel onbegrip ze tegenkomen. Meld je nu aan om de Dementiebril op te zetten! In Helvoirt en Vught zijn er regelmatig gratis bijeenkomsten waar je de Dementiebril zelf kunt opzetten. Om dementie zelf te ervaren. Je wordt hierbij begeleid door getrainde vrijwilligers.

Je kunt je aanmelden op:

https://huis73.op-shop.nl/1675/dementiebril

Stap in het hoofd van iemand met dementie Ben je mantelzorger voor iemand met dementie? Of ken je iemand in je omgeving met dementie? Vaak kun je jezelf niet goed voorstellen wat er in het hoofd van die persoon omgaat. En het is nog lastiger om te begrijpen hoe die persoon de wereld beleeft.

Dementie: je staat er niet alleen voor! De Dementiebril is speciaal ontwikkeld voor partners, kinderen en mantelzorgers. Maar is zeker ook nuttig voor zorgprofessionals en vrijwilligers. Het doel van de bril is om de persoon met dementie beter te kunnen ondersteunen. Maar ook jou! Want door de bril snap je waarom iemand op een bepaalde manier reageert. Waardoor je er zelf ook beter mee om kunt gaan.