26 januari 2024

Toneel “Trap er niet in” 15-3-24

Steeds vaker vernemen we via de media over zogenaamde babbeltrucs. Op zich betrouwbaar overkomende personen die met een geloofwaardig verhaal zich kostbaarheden zoals sierraden, geld, bankpas en/of pincode toe eigenen. Veelal ouderen en alleenstaande mensen die hier de dupe van worden. Maar ook zijn er al heel veel jongeren en zelfs zakenmensen de dupe geworden! Er zijn honderden praktijkgevallen waarvan aangiften gedaan is bij de politie. Steeds weer weten criminelen nieuwe babbeltrucs te verzinnen en toe te slaan. En denk niet, dat zal mij niet overkomen!

Een viertal vrijwilligers die o.a. bij de politie gewerkt hebben, geven voorlichting. Met live gespeelde voorbeelden wordt kenbaar gemaakt  hoe criminelen te werk gaan. Eerst  hoe mensen in de val worden gelokt, daarna een evaluatie en interactie met het publiek. Vervolgens worden de cases nog eens overgespeeld met duidelijke tips hoe men bij argwaan het beste kan reageren en oplichters kan weren. Uiteraard is er ook volop gelegenheid voor het stellen van vragen en natuurlijk de waardevolle folders met tips mee te nemen.

Ondanks dat het om een serieus onderwerp gaat, wordt het op een komische en ludieke manier gebracht.Hierdoor wordt belangrijke informatie en amusement in een middag samengebracht. De ervaring heeft geleerd, dat dit de meest effectieve manier is om de boodschap duidelijk over te brengen.  De in de voorstelling 84-jarige mevr. De Bruin doet alles in het dialect, zodat ondanks de ernst van de zaken er gelachen kan worden en er een ontspannen en gezellige sfeer heerst.

 Datum: 15 MAART 2024: in WZC Theresia                       

Adres: Molenrijnselaan 48                                                                                                            

Aanvang live voorstelling: 15.30 – 17.30 uur.